Na današnji dan nastaja v sodelovanju z rubriko "Spominčice", ki je na sporedu na Radiu Maribor, vsak dan ob 7.40 in ob 16.40 uri

V Mariboru je bila ustanovljena splošna delavska bolniška in invalidska blagajna. Po statutu je bil njen namen podpirati njene člane v primeru bolezni.

Ljubljanski župan Ivan Hribar je pojasnil meščanom, da cesar ni blagovolil potrditi njegove šeste soglasne izvolitve za župana

Ljubljanski župan Ivan Hribar je s posebnim razglasom pojasnil meščanom, da cesar ni blagovolil potrditi njegove šeste soglasne izvolitve za župana. Mnogi menijo, da je cesar zavrnil izvolitev Hribarja tudi zaradi uspešnega spletkarjenja tedanjega voditelja slovenskega katoliškega političnega tabora Ivana Šušteršiča. Da bi omajala ugled, ki ga je pri Ljubljančanih imel Ivan Hribar, je Vseslovenska ljudska stranka celo sprožila preiskavo o njegovem finančnem poslovanju. Preiskovalci so v več kakor tristo straneh dolgem poročilu ugotovili, da v štirinajstih letih Hribarjevega županovanja ni bil vknjižen le znesek ene krone in 55 vinarjev. V času županovanja dr. Ivana hribarja se je, kot pravijo Ljubljana iz »dolge vasi« razvila v sodobno srednjeevropsko mesto.

Tomšičeva in Šrecerjeva brigada sta osvobodili Lovrenc in Ribnico na Pohorju

Tomšičeva in Šrecerjeva brigada sta osvobodili Lovrenc in Ribnico na Pohorju. Drugi bataljon Šercerjeve brigade je postavil zasedo ob cesti Ruše –Lovrenc na Pohorju. Lovrenc je bil pod nadzorom slovenske narodnoosvobodilne vojske dobra dva meseca, v tem času je tam delovala slovenska šola, edina taka ustanova na okupiranem Štajerskem.

Rodil se je novinar Ivo Štandeker

Rodil se je novinar Ivo Štandeker. Vrsto let je deloval kot novinar pri časopisu Mladina. Bil je avtor številnih intervjujev in reportaž, v času vojne v Sloveniji pa je poročal z bojišč. Umrl je za posledicami ran v obleganem Sarajevu 16. junija 1992. V spomin nanj so v Sarajevu odkrili spominsko ploščo.

Predsednika Madžarske in Slovenije Arpad Goencz in Milan Kučan sta odprla meddržavni mejni prehod Martinje/Gornji Senik, kar je okrepilo povezavo slovenske manjšine na Madžarskem z matico.

Atletinja Jolanda Čeplak je na olimpijskih igrah v Atenah osvojila bronasto medaljo v teku na 800 metrov.